Forumbanner975 NJK NJK Forum NJK NJK Forum
Om Forum Forskningsavd. Materielldata  Stasjonsdata  Stedsdatabasen  Brodatabasen  Nyheter  Fotosamlingen  Logg inn 

Logg inn Fordel som innlogget Hjelp Driftsmelding Rommets bruksvilkår Fildeling | Rom: Romoversikt

«Plattformen »: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier

Innlegg i Plattform Quistv. Galleriet Årgangsbilder

Hvordan endre informasjon knyttet til et allerede opplastet bilde?

Skribent: Webmaster
Skrevet første gang: 10. des. 2012 kl.2100
*Endret: 18. des. 2012 kl.0831
#144017 vist 15387 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

Den som har lastet opp et bilde, kan når som helst senere endre de opplysningene som er knyttet til bildet, det være seg stedangivelse, dato, fotograf, tognummer, tilknytning til Materielldatabasen og friteksten.

To måter å finne bildet på

Det skjer via Fotosamlingen der en finner sine egne bilder ved på to måter:

  1. Gå inn i Fotosamlingen og velg "Egne". Se bilde:

    t153277-Fotosamlingen.jpg

    Derfra finner man fram til ønsket bilde, og klikker på det slik at man får opp et redigeringsskjema for det bildet. (Mer om det lenger ned.)

  2. Åpne innlegget med bildet. Rett under innlegget vil ens egne innlegg ha en blå lenke "Endre". Klikk på den. Da får man opp redigeringsskjemaet igjen som man brukte når man skrev innlegget første gang. Hvis man blar seg litt nedover siden kommer man til en oversikt over alle bilder som er opplastet på det innlegget, omtrent slik:

    t153278-Fotosamlingen3.jpg

    Der ser dere at det er en lenke til venstre for hvert opplastet bilde. Velg det riktige og klikk på lenken. Hvis du gjerne vil beholde skjemaet intakt, høyreklikker du på lenken, og velger "Åpne i ny fane" eller lignende.

Lastet opp, men ikke publisert

Hvis foruminnlegget ikke er publisert ennå, må du bruke metode 1. Metode 1 er alltid mulig straks et bilde er lastet opp. Hvis du ikke klarer å få publisert innlegget, er allerede opplastede bilder likevel ferdig opplastet, så du trenger ikke laste de opp på nytt. Bruk den såkalte foto-syntaksen som står forklart i skjemaet der du velger bilde som skal lastes opp. Den kan alltid brukes, og slik sett kan du vise samme bilde i en rekke innlegg uten å behøve å laste opp bildet mer enn én gang.

Ved en av disse to metodene kommer man til et skjema som ser omtrent slik ut:

t153279-Fotosamlingen2.jpg

Hva du kan redigere på

Alt jeg har satt en gul pil ved, kan det gjøres noe med.

Legg merke til den blå pila og feltet til høyre "Søk i stedsnavn". Det er en hurtigsøker som lister opp til venstre alle registrerte jernbanestedsnavn (de som er i Stasjonsdatabasen) som passer med de bokstavene du har skrevet som starten på ordet. Så fort ønsket stedsnavn dukker opp til venstre, trenger du ikke taste mer, men klikk enkelt på ønsket navn til venstre. Ikke gjør noe mer nå, men nå har du valgt. Når du lagrer ("Lagre (hele skjemaet)") flyttes stedsnavnet slik den lysegrønnne pila viser.

NB! Ikke klikk på "Lagre de to ovenstående" for å få til det. Dersom du IKKE får opp ønsket stedsnavn i lista til venstre, kan du alternativt enten taste inn stasjonssnummeret direkte som du finner de i boka Banedata, eller du kan skrive stedsnavnet inn i "Særskilt stedsnavn". For å lagre dette må du klikke på "Lagre de to ovenstående". NB! Bare info i de to feltene lagres da. Annen nyskrevet info i andre felt må lagres først ("Lagre (hele skjemaet)"), eller mistes de. Litt komplisert dette, men den må vite om du vil hente stedsinfor fra lista til venstre, eller ved særskilt inntasting. Såfremt det er mulig, bør du velge fra lista, da særskilt stedsnavn vil ikke kobles mot noe søkbart, så det blir en slags "tom" informasjon.

Viktig å sjekke

  • Står det riktig fotograf?
  • Står det riktig dato?

Angivelse av lok, vogn el.l.

Det er også ønskelig dersom det er godt bilde av rullende materiell, at typen/litra og evt. enhetens nummer angis på den måten som angis her, for da kobles bildet mot Materielldatabsen og det blir lett søkbart derfra.

Bla ned på siden (lagre gjerne det andre først), og der er det et skjema hvor alle de loktypene og vogntypene som er registrert står opplistet. Finn fram riktig type/litra, og klikk på lenka. I tilfellet nedenfor er det Di 3.616 som skal inn. Etter å ha klikket på Di 3, kommer det en liste opp over alle loknumrene på Di 3. Da klikker jeg på riktig loknummer, og registreringen er ferdig!. Altså 1. først, dernest. 2.

t153280-Fotosamlingen4.jpg

Den bedre vei

er likevel å gjøre det meste av dette på skjemaet du får der bildet lastes opp. Det vil ta kortest tid, for ovenstående er litt omstendelig, men altså laget som en mulighet for å fikse ting i etterkant, som burde vært gjort med en gang.

Utskriftsvennlig

Konteksten

Hvordan endre informasjon knyttet til et allerede opplastet bilde? ·1 Webmaster 18. des. 2012 kl.0831* #144017 Vist 15388 ganger

= Forstørr bildet |

«Plattformen »: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier
Mer om forumet og brukervalg
Logg inn | Glemt passord? | Romvelger gjest Startsiden |
Forumadministrator: webmasterErstatt dette bildet med krøllalfanjk.no | Et nettsted drevet av Norsk Jernbaneklubb - Web-avdelingen © | Denne prosessen har tatt 0.18 sek
I dag 6575 treff på forum10, og 72212681 totalt siden 24.11.2008 23:37. Dagsgjennomsnitt: 12819 treff · Statistikk Siste måned

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.