Innlegg i Plattform

Kobbelstenger 236 - hvorfor de er grå.

Startinnlegget har emnet «Kobbelstenger 236»

Svar på innlegg #22736

Skribent: Jan B. Salvesen
Skrevet: 18. aug. 2009 kl.0000
#23075 vist 474 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

Personen som er årsaken til at stengene på 236 er grå sitter nå å svarer ditt innlegg. Loket har aldri hatt grå fyllinger i stengene. Det var en kreativ ung Salvesen som i begynnelsen av 80-tallet malte fyllingene og kanten rundt fotbrettet grått. Årsaken til dette var at vi hadde hatt en større jobb med loket på verksted Grorud og loket ble malt opp igjen. Vi diskuterte da litt frem og tilbake om vi skulle male fyllingene i "Vst Groruds farge". Det var noen av "gamlekara" på verkstedet som mente at Grorud malte stengene på lokene grå......dette synes vi hørtes greit ut og da ble fyllingene grå siden vi hadde gjort en såpass stor jobb med loket på Grorud. I senere tid tror jeg ikke vi oppfattet fyren riktig. Det han mente var nok at hele stangsettet ble malt grått med annen farge i fyllingene. Dette var nemlig helt vanlig praksis på mange lok. Sort var derimot en farge som Grorud brukte i fyllingene så dette hadde blitt mere riktig. Når det gjelder 236 så er det riktig som Helge beskriver om rødfargen. Vi fant også rester av blåfarge og sort under det røde da vi pusset opp og polerte gangtøyet den gangen.
Så kort oppsumert så er det like riktig å ha grått som rosa...jeg håper noen tar seg bryet med å male de røde evnt. blå igjen.
Kanten rundt fotbrettet ble ble forøvrig rød igjen etter noen år og det er bra.

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.