Forumbanner975 NJK NJK Forum NJK NJK Forum
Om Forum Forskningsavd. Materielldata  Stasjonsdata  Stedsdatabasen  Brodatabasen  Nyheter  Fotosamlingen  Logg inn 

Logg inn Fordel som innlogget Hjelp Driftsmelding Rommets bruksvilkår Fildeling | Rom: Romoversikt

«Trikken »: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier

Visning av en deltråd på 5. nivå av toppinnlegget "Dødsulykke på Bybanen" i Trikken

Hele tråden har 9 innlegg. Du er tidligere blitt vist av dem

        Manglende respekt for skinnegående trafikk Thomas Markovic 26. apr. 2024 kl.0835 #394092 (#394023) Vist 396 ganger Lik innlegget
 

Hvorvidt fravær av trikken i Bergen i mange år har gjort at respekten for skinnegående transport avtar, er jeg usikker på. Svært mange av de som benytter elsparkesykler tilhører vel den yngre generasjon, mange født lenge etter at trikken forsvant fra bybildet. Jeg tror heller at de store byene over flere år har gjort tiltak for å redusere bilbruken, som igjen medfører at folk tar i bruk andre transportmidler. Elsparkesyklene er lett tilgjengelige, kjappe og enkle å bruke. Elsykler har kommet for fullt. I Trondheim bygges det snarveier og stadig flere sykkelveier samt bedre fortau for gående. Trafikklysene gir prioritet til buss og trikk, andre skal vente. Idag virker det som tålmodighet er en vanskelig sak for mange, det å vente i et kryss oppleves som unødvendig. Det er i hele tatt utrolig at det ikke er flere ulykker når man ser hvordan enkelte tar sjanser i trafikken. Skulle ønsket Politiet kunne hatt mer fokus på mer enn bare biltrafikken.

          Manglende respekt for skinnegående trafikk H. Lindholm 26. apr. 2024 kl.0959 #394097 (#394092) Vist 388 ganger Lik innlegget
 

Det er selvfølgelig en del faktorer som gjelder over alt. Allikevel er det påfallende hvor mange uhell og ulykker vi hører om fra Bergen i forhold til Oslo tatt i betraktning at sporveisnettet i Oslo er mange ganger så stort, med veldig mange flere avganger. Dessuten er deler av nettet i Oslo gammelt med manglende tilrettelegging for blandet trafikk.

          Manglende respekt for skinnegående trafikk DCHalvorsen 26. apr. 2024 kl.1010* #394098 (#394092) Vist 406 ganger Lik innlegget
 

Jeg tror nok folk her i byen har en risikovurdering på linje med det som er vanlig andre steder, enten det går trikker i gatene eller ikke.

Kaigaten er nok et sted hvor enkelte lett lar seg lure. Den er nesten en rendyrket kollektivtrafikkgate, og selv i rushtiden kan den være ganske tom inne imellom, og da ferdes selvsagt folk på kryss og tvers. Rett i nærheten ligger den sterkt trafikkerte Fjøsangerveien, og der tar knapt noen sjanser.

I dette tilfellet her ser det ut som om forulykkede kjørte parallelt med bybanevognen et stykke og kanskje ble truffet av den da han prøvde å krysse foran vognen. Kanskje ble hjulene på sparkesykkelen rett og slett fanget av skinnene, slik at han falt.

Påkjørsler med døden til følge har ikke skjedd ofte med Bybanen. For noen år siden ble en kvinne drept på en holdeplass sør for Nesttun. Hun løpte for å nå en vogn som stod på holdeplassen, men ble tatt av en vogn som kom i motsatt retning.

Det var også et tilfelle på fri linje ute i Fana for noen år siden. Lokale nettaviser rakk å ha saken med krigstyper et par timer innen de fikk beskjed om at forulykkede hadde valgt døden for egen hånd.

Kollisjoner mellom biler og bybanevogner er mer vanlig. Da står som regel også ordet "førerkortbeslag" i avisomtalen.

Utskriftsvennlig

= Forstørr bildet |

«Trikken »: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier
Mer om forumet og brukervalg
Logg inn | Glemt passord? | Romvelger gjest Startsiden |
Forumadministrator: webmasterErstatt dette bildet med krøllalfanjk.no | Et nettsted drevet av Norsk Jernbaneklubb - Web-avdelingen © | Denne prosessen har tatt 0.22 sek
I dag 19107 treff på forum10, og 72597508 totalt siden 24.11.2008 23:37. Dagsgjennomsnitt: 12849 treff · Statistikk Siste måned

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.