Forumbanner975 NJK NJK Forum NJK NJK Forum
Om Forum Forskningsavd. Materielldata  Stasjonsdata  Stedsdatabasen  Brodatabasen  Nyheter  Fotosamlingen  Logg inn 

Logg inn Fordel som innlogget Hjelp Driftsmelding Rommets bruksvilkår Fildeling | Rom: Romoversikt

«Plattformen »: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier

Visning av en deltråd på 2. nivå av toppinnlegget "Billettkontroll og adgang til tilbakehold av personer" i Plattformen

Hele tråden har 67 innlegg. Du er tidligere blitt vist av dem

  Nazi-metoder Nils Carl Aspenberg 16. mai 2010 kl.2204 #56427 (#56413) Vist 2130 ganger Lik innlegget
 

Jeg er selv blitt tatt i billettkontroll fordi jeg hadde glemt lommeboka med fribilletten min hjemme. Vedkommende kontrollør var fullstendig rabiat. Jeg ringte til min sjef, som bektreftet min identitet, men den kvinnelige kontrolløren var av den mening at jeg hadde "lurt" sjefen. Så hun tok seg bryderiet med å skrive ut gebyr. Dette var helt bortkastet, fordi ansatte i bedriften ikke betaler slike gebyr, selv ved gjenglemt fribillet. Min kones opplevelse var enda værre. Hennes midertidige fribillet var for dårlig laminert, slik at kontrolløren mente at den var falsk. Hun hadde ikke noen ID på seg, slik at kontrolløren også var i tvil om hennes identitet. Vi bor rett ved T-banestasjon og hun tilbød seg å hente ID-papir, subsidiært at kontrolløren ble med hjem (så hun ikke kunne stikke av). Dette ble bryskt avvist og hun ble tvunget å bli helt med til Østerås, hvor det også var 25 minutter ventetid før første tog returnerte. Heller ikke hun treengte å betale noe fordi fribilletten selvfølgelig var gyldig. Men hun ble heftet 35 minutter på hjemreisen. Hvis jeg ikke hade vært i utlandet da det skjdde skulle jeg ha politianmeldt kontrolløren for ulovlig frihetsberøvelse. I dette tilfellet hadde min kone faktisk gyldig fribillet med seg.

    Nazi-metoder Atle Samuelsen 16. mai 2010 kl.2217 #56429 (#56427) Vist 2138 ganger Lik innlegget
 

Hei,
jeg opplevde faktisk å handle nytt månedskort på National Teateret.. For så å bli stoppet på jernbanetorget med min blodferske flexus månedskort.. Hvor jeg fikk beskjed "nei, dette kortet er ikke validert".. Jeg spørr "hvor validerer man på national teateret når samtlige sperreporter er deffekte?" Ikke noe svar.. De trodde ikke en gang på at jeg hadde "ladet opp" kortet kun minutter før..
Resultatet ble at jeg kranglet meg til å få dem til å prøve kortet på de "store" automatene dems. som joda.. viste at kortet var både validert og sprell nytt... Selv om dems mobil-validator sa at kortet var gått ut 9 månder tidligere!

- Atle
(Ps: Jeg fikk ikke noe gebyr, og damen var pissesur for at JEG hadde heftet vekk 2 kontrollører i 10 minutter med dette....)

      - - metoder Dag Christian Halvorsen 16. mai 2010 kl.2234 #56432 (#56429) Vist 2144 ganger Lik innlegget
 

Jeg tror de millionene av mennesker som virkelig ble utsatt for nazimetoder gladelig ville levd resten av livet med kundeuvennlige billettkontrollører i Oslo-området i bytte.

        På den andre siden.... LeHar 16. mai 2010 kl.2343 #56441 (#56432) Vist 2116 ganger Lik innlegget
 

...er det ikke alltid Ruter gjør det enkelt for kontrollørene heller. I vinter ble månedskortene endret til å skulle gjelde i 30 dager fra stemplingsdato. Hver gang jeg kjøper et slikt kort, er jeg naturligvis alltid nøye med å regne meg frem til hvilken dag kortet utløper. Så også første gang jeg kjøpte et slikt et.

Da siste dag av den første 30-dagersperioden opprant, tenkte jeg meg muligheten av en billettkontroll på T-banen da jeg var på vei til jobben. Ganske riktig, like før ankomst Majorstuen dukket kontrollørene opp, og en av dem slo umiddelbart fast at jeg ikke hadde gyldig billett. "Tell etter på fingrene for sikkerhets skyld," svarte jeg med et lite smil. "Beklager, du har helt rett," måtte så kontrolløren innrømme - og la samtidig til: "Men de har ikke akkurat gjort det enkelt for oss med det nye opplegget!" Jeg kunne jo bare si meg enig i det.smiler

      Flexus Are 17. mai 2010 kl.0300 #56455 (#56429) Vist 2044 ganger Lik innlegget
 

Jeg har nå hatt Flexus i nesten ett år og opplevd omkring 20 kontroller. De har imidlertid ALDRI sjekket kortet, jeg har bare vist det frem og så har de sagt OK. (Gjelder både trikk, bane og buss) Jeg har forøvrig blitt forespurt honnørbevis kun én gang og det var av en pottesur sjåfør på flybussekspressen. (Og jeg er i en alder hvor jeg fortsatt blir spurt om legitimasjon på polet)

Utskriftsvennlig

= Forstørr bildet |

«Plattformen »: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier
Mer om forumet og brukervalg
Logg inn | Glemt passord? | Romvelger gjest Startsiden |
Forumadministrator: webmasterErstatt dette bildet med krøllalfanjk.no | Et nettsted drevet av Norsk Jernbaneklubb - Web-avdelingen © | Denne prosessen har tatt 0.22 sek
I dag 16898 treff på forum10, og 72183394 totalt siden 24.11.2008 23:37. Dagsgjennomsnitt: 12817 treff · Statistikk Siste måned

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.