Innlegg i Trikken

Lokk over E-18 på Filipstad

Startinnlegget har emnet «Bygging av Lørenbanen i full gang ! Noen bilder.»

Svar på innlegg #160840

Skribent: Odd Fjeldstad
Skrevet: 19. juli 2013 kl.2003
#160844 vist 2656 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

Hva med trikk oppå lokket? Gjerne parallelt med sykkelekspressvei. Da tjener man flere hensikter: den støyende biltafikken blir gjemt bort, Frognerstranda kommer tilbake som et hyggelig sted å ferdes og bo, trikken får fri bane og syklistene får det som de ønsker. Så får man som bilist heller tåle å miste utsikten en stakket stund - det må jo t-banens passasjerer også.

Eventuelt kan linjen føres inn på eksisterende trikk fra Skøyen og innover.

Den rette linje mellom to punkter er som kjent den korteste. Man kan jo bare ta frem et bykart og se hva som er kortest, det er iallfall ikke over Majorstuen.

Et godt alternativ kunne kunne være å følge et av de opprinnelige forslagene om å føre banen inn på sporveisnettet ved Furulund.

Det spørs om Staten er villig til å bidra med de forventede 50 prosent av (hittil) beregnede totalkostnader på 4,5 milliarder. I Nasjonal Transportplan 2014-23 er Fornebubanen ikke nevnt med et ord, men planen "rulleres" jo hvert fjerde år.

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.