Innlegg i Trikken

SL 79 112 har fått nytt hjem

Skribent: Henrik B. Backer
Skrevet: 12. mai 2024 kl.0734
#394703 vist 776 ganger
Innlegget er likt av 6

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

SL 79 112 har fått lytt liv i Danmark på Sporvejsmuseet på Skjoldenæsholm. Før den ble sendt av gårde hadde Sporveien i Oslo utført en del vedlikehold på den. Blant annet er boggiene byttet til andre som var blitt utstyrt med nye hjul. Det siste som skjedde var at hjulene ble dreid til et profil som passer bedre på de danske sporene. En kollisjonsskade på venstre side foran ble også ordnet. Ellers var vognen vasket ned innvendig og utvendig, vognkassen var blitt polert utvendig.

Etter vognen kom til Skjoldenæsholm er den blitt prøvekjørt og det er blitt gjort bremsetester hvor resultatene skal sendes inn sammen med søknad om brukstillatelse til den danske Transportstyrelsen. Brukstillatelse regner man med å få i løpet av noen uker.

Sporvejsmuseet på Skjoldenæsholm har mye spennende å by på og er absolutt verdt et besøk. Det ligger i Ringsted kommune, omtrent midt på Sjælland. Hvis man søker på kartet litt nordover mot Jystrup og deretter litt vestover, finner man det.


Beste hilsen Henrik B.

forstørrt252637-IMG_2427.jpg

Vogn 112 slikker sol foran remise 1 på Sporvejsmuseet på Skjoldenæsholm
11. mai 2024
foto: Henrik B. Backer
Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.