Innlegg i Plattform

Nei

Skribent: Finn Halling
Skrevet første gang: 22. mai 2024 kl.1040
*Endret: 22. mai 2024 kl.1041
#395206 vist 1343 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

MDG sier NEI til Fredrikstad-ordførerens ... eh ... samferdselsministerens plan om å bygge dobbeltspor til Fredrikstad. Begrunnelsen er dels kostnadene ved bygging av ny stasjon i Moss som har løpt løpsk og trolig er ute av kontroll, og dels forventninger om tilsvarende utfordringer langs den tenkte traseen. Ingen vil vel bli overrasket om Moss-prosjektet og dobbeltsporet til Fredrikstad hver for seg vil bli dyrere enn Follobanen.

"Nygård seier vidare at Bane Nor vil jobbe med å optimalisere utbygginga for å prøve å gjere kostnadene lågare." (litt uklart hva det innebærer ettersom prosjektplan ennå ikke foreligger.)

Og videre: "– Difor har regjeringa bede Jernbaneverket samarbeide med det svenske Trafikverket om vidare utvikling av tilbod og infrastruktur på dei strekningane som kryssar grensa."

MDG vil nok ikke utgjøre tungen på vektskålen i Stortinget, men at de sier nei sender allikevel et særdeles tungt og viktig signal. Vil jo være temmelig oppsiktsvekkende om de andre miljøpartiene SV og V mener noe annet.

Lenke: NRK

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.