Innlegg i Plattform

Nattog til København

Startinnlegget har emnet «Nattog til København»

Svar på innlegg #397153

Skribent: DCHalvorsen
Skrevet: 21. juni 2024 kl.0733
#397163 vist 1087 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

Nattoget til København / Malmö forsvant i en tid hvor flytrafikken ble billigere, og hvor mange europeiske jernbaneselskaper tenkte at nattogene ville dø ut av seg selv. Derfor satset de heller ikke noe særlig og drev på den måten indirekte aktiv dødshjelp.

I tillegg var Malmö endestasjon den siste tiden og ikke København. Mens man slapp allslags godstog over Øresundsbron, var det altfor farlig å kjøre sovevogner der. Sånn sett drev jernbanens sikkerhetsmyndigheter konkurransevridning til fordel for bil og fly.

Denne fredagen her, den 21. juni, er det 17 flyavganger mellom Oslo og København med totalt 3000 sitteplasser. Nå skal riktignok ikke alle disse til København, men videre ut i verden med SAS.

Facebookgruppen Togferie hadde, siste jeg sjekket 60 000 medlemmer. Ønske nummer 1 hos disse er nattog til København.

DFDS' danskebåt Oslo-København seiler med gode overskudd. Pris per person i lugar viser betalingsvilje blant folk for en langsommere reisemåte.

I dette landskapet her vil dyktige og innovative markedsførere lett kunne finne reisende til et nattog over Kornsjø. Svenskene har fått det til, og hvorfor skulle ikke vi i Norge gjøre det sammen?

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.