Innlegg i Plattform

Norske Tog AS- Manglende jernbanekunnskap?

Skribent: Arne Aaeng
Skrevet første gang: 22. juni 2024 kl.2048
*Endret: 22. juni 2024 kl.2104
#397289 vist 1520 ganger
Innlegget er likt av 5

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

En må jammen lure på hva slags informasjon og kunnskaper Norske Tog har når en leser NRK nyheter fra Nordland om nye lok og leveringstid. 7 år!
Sitat fra artikkelen NRK– "Dette er gamle tog som har nådd sin tekniske levealder. Det tar om lag sju år å anskaffe nye lokomotiv, så det er lett å se at prosessen med å anskaffe nye tog burde vært i gang tidligere, sier materielldirektør i Norske tog, Kjell-Arthur Abrahamsen."
Hva i all verden slags lokomotiv er det Norske Tog skal ha som har slik leveringstid? I OnRail bestilte vi ED lokene og fikk de levert i løpet av et par års tid. Det er ikke mye tilpasning som skal til for en vekselretter til togvarme om et slik lok skulle benyttes, selv om et rent diesellok nok er behovet. Norske Tog kunne jo, som mange operatører lease dette som garantert ville være enkelt å lease videre når de nye "togsettene" blir levert om noen år. Hvorfor går man ut med slik desinformasjon? Er dette en sak Samferdselsdepartementet også "tror på", er vi ille ute med et tilnærmet monopol som leverer materiell til operatørene i persontrafikken.

Lenke: Anskaffelsestid

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.