Innlegg i Plattform

Det beste blir det godes fiende

Startinnlegget har emnet «Det var da ikke måte på...»

Svar på innlegg #397705

Skribent: Stein Jaksjø
Skrevet: 30. juni 2024 kl.1436
#397758 vist 619 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

Ja, om vi bare kunne kvitte oss med alt offentlig. Sukk!

Ironiforsøk til side. Heller slik: Om vi bare kunne kvitte oss med de hyppig oppdukkende ideene om at Norge bør ligge helt i front når det gjelder nyvinninger. Det står fast at Norge er et land i verden. Ja tilogmed et ganske lite land i verden, og vi klarer oss helt fint dersom vi venter litt og ser, kanskje til og med lærer av de store. Kanskje den gamle sayingen om at "vi ligger ti år bak Sverige" ikke var så dum likevel.

Et forsiktig apropos til Merkur og SJT: Ethvert organ, enhver avdeling, enhver "rette vedkommende" må utføre et visst minstemål av bestemmelser -- eller var det jo ikke noen vits i. Så vi skal nok ikke se bort fra behovet for å oppnå en viss "bestemmelsesprosent". Anekdoten om at et firma opprettet en egen juridisk avdeling, som var meget vellykket fordi allerede første året var firmaet involvert i 75 rettssaker, er ganske tøysete -- men også til ettertanke.

Hilsen Stein J

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.