Innlegg i Galleriet

Mer om opphavsrett

Startinnlegget har emnet «Februarbilder fra 4. distrikt»

Svar på innlegg #327747

Skribent: Svein Sando
Skrevet: 11. feb. 2021 kl.1118
#327750 vist 367 ganger

Innloggede brukere ville her kunne se
bilde av skribenten hvis det er lagt inn.

Det er veldig mye innen opphavsrett som kan diskuteres. Masse gråsoner. Hovedregelen er "spør først" der man finner noe man vil publisere.

Men det er også klart at temmelig mye omfattes av vern, eller i det minste spørsmål om vern. § 2 sier noe om hva som regnes som åndsverk:

§ 2.​1 Opphavsrett til åndsverk

Den som skaper et åndsverk, har opphavsrett til verket, og betegnes som opphaver.
Med åndsverk forstås i denne loven litterære eller kunstneriske verk av enhver art, som er uttrykk for original og individuell skapende åndsinnsats, slik som a) tekster av alle slag, blant annet av skjønnlitterær og faglitterær art b) muntlige foredrag c) sceneverk, både dramatiske, musikkdramatiske og koreografiske verk, pantomimer og hørespill d) musikkverk, med eller uten tekst e) filmverk f) fotografiske verk g) malerier, tegninger, grafikk og lignende billedkunst h) skulptur av alle slag i) bygningskunst, både tegninger og modeller, og selve byggverket j) billedvev og gjenstander av kunsthåndverk og kunstindustri, både forbildet og selve verket k) kart, samt tegninger og grafiske og plastiske avbildninger av vitenskapelig eller teknisk art l) datamaskinprogrammer​2 m) oversettelser og andre bearbeidelser av verk som er nevnt foran.
For fotografiske bilder som ikke er åndsverk gjelder § 23.

Vis menyer

= Forstørr bildet |

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.