Forumbanner975 NJK NJK Forum NJK NJK Forum
Om Forum Forskningsavd. Materielldata  Stasjonsdata  Stedsdatabasen  Brodatabasen  Nyheter  Fotosamlingen  Logg inn 

Logg inn Fordel som innlogget Hjelp Driftsmelding Rommets bruksvilkår Fildeling | Rom: Romoversikt

«Materiell- og stasjonsdatabase»: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier

Visning av en hel tråd i Materiell- og stasjonsdatabase    

Stedsangivelser ved opplasting av bilder ·5 Svein Sando 15. des. 2023 kl.2358 #385306 Vist 607 ganger Likt av 1 Lik innlegget
 

Ved opplasting av bilder oppfordres man til å angi stedet bildet er tatt ved å koble det til Stedsdatabasen. Det gjøres i feltet "Søk i stedsnavn" i skjemaet der man velger bilde(r) som skal lastes opp til innlegget.

Til å begynne med (2002) var det bare tilknytninger til stasjoner, stoppesteder og holdeplasser som var mulig, og bilder fra bestemte stasjoner kan hentes fram igjen ved å gå til Stasjonsdatabasen (og senere Stedsdatabasen).

Stedsdatabasen er egentlig bare en utvidelse av Stasjonsdatabasen ved at en rekke ulike stedstyper er tilordnet poster i databasen. Disse framgår ved startsiden på Stedsdatabasen, under punktet "Opplisting av samtlige stedstyper":

t249655-Stedsdb.jpg

Brodatabasen og Strekningsdatbasen er muliggjort ved disse stedstypene.

Alle disse typene er tilgjengelig ved opplasting av bilder som stedsbestemmelse, og kan altså kobles til et bilde. Eksempelet nedenfor viser hvilke valg som er mulig dersom man starter søket med "Marien":

t249656-marienborg.jpg

Jeg har nettopp føyd til en ny type: NJK-sted. Hensikten med det er å kunne skjelne mellom NJK-aktivitet (lokalavdelingslokale f.eks.) på et sted og at samme sted også f.eks. er en stasjon. Dette vil være typisk for f.eks. stasjonsmesterboligen på Bryn (NJK Oslo), Råstad stasjon (Lokalavd. Vestfold), Mariero stasjon (Lokalavd. Stavanger) og Marienborg (lokalavd. Trøndelag). Ved å benytte disse (og flere kan komme senere) skjelner man mellom stasjonsbilder av Bryn, Råstad osv. og NJK-aktiviteter typisk innendørs samme sted. Det er lett å finne disse NJK-stedene ved valg av sted på opplastingsskjemaet, ved å taste "NJK" først i søkefeltet. Da kommer de fram som så langt er lagt inn:

t249657-Stedsvalg.jpg

Det vil være fint om denne stedsangivelsen benyttes for NJK-relaterte steder framfor stedet som NSB/JBV/BAneNOR-sted.

Stedsangivelser ved opplasting av bilder Roar 16. des. 2023 kl.0205* #385308 (#385306) Vist 664 ganger Lik innlegget
 

Av en eller annen grunn er ganske mange sporveis-relaterte bilder i Stasjonsdatabasen tilknyttet feil stedsnavn. Hva er årsaken og hva kan brukerne evt. gjøre for å rette opp sånt?
Under Furusetbanen kommer det f.eks også opp bilder fra Hovedbanen, Storo og Sinsen.

Lenke: NJK Stasjonsdatabasen

  Stedsangivelser ved opplasting av bilder Roar 16. des. 2023 kl.0204 #385309 (#385308) Vist 695 ganger Lik innlegget
 

Under Simensbråtlinja dukker det opp en del bilder fra Kolsåsbanen.

Lenke: NJK Stasjonsdatabasen

    Stedsangivelser ved opplasting av bilder Svein Sando 16. des. 2023 kl.1113 #385317 (#385309) Vist 745 ganger Likt av 1 Lik innlegget
 

Det er dessverre mange slike feilplasseringer. Om dette tenker jeg:

  • En tydeliggjøring av hva slags type stedet man får fram i valglista er, for å kunne velge rett. Dette er egentlig innført allerede for et par år siden, men har selvsagt ikke tilbakevirkende fram.
  • Derfor må jeg lage en mye enklere måte å endre stedstilknytningen på enn slik det er nå, der enkeltbilder må tas opp i Fotosamlingen og manuelt velge nytt (korrekt) sted, fjerne den ikke stemmer, og så lagre.

      Bilder på sted tilgjengelig direkte fra enhver type i stedsdatabasen Svein Sando 17. des. 2023 kl.0137* #385346 (#385317) Vist 702 ganger Likt av 1 Lik innlegget
 

Jeg har nå fikset det slik at man straks kan finne samtlige bilder på et sted i stedsdatabasen. I eksempelet nedenfor har jeg valgt Jernbaneverksteder, og da får man opp lista over disse, og i venstre kolonne står det hvor mange bilder som er knyttet til hvert enkelt verksted. Dette virker for alle stedstyper, også de som har egne databaser: ekspedisjonssteder, strekninger og broer. Denne måten gjør det også lett å se hvilke steder som helt mangler bilder.

t249683-vst.jpg

Utskriftsvennlig

= Forstørr bildet |

«Materiell- og stasjonsdatabase»: Åpnede tråder | Trådtopper | Nyeste | Flere rom: Alle nyeste | Serier
Mer om forumet og brukervalg
Logg inn | Glemt passord? | Romvelger gjest Startsiden |
Forumadministrator: webmasterErstatt dette bildet med krøllalfanjk.no | Et nettsted drevet av Norsk Jernbaneklubb - Web-avdelingen © | Denne prosessen har tatt 0.21 sek
I dag 7681 treff på forum10, og 74394684 totalt siden 24.11.2008 23:37. Dagsgjennomsnitt: 13064 treff · Statistikk Siste måned

Forumet STASJONEN – Et virtuelt møtested for jernbaneinteresserte. Her diskuteres både allmenne jernbanespørsmål og foreningssaker i Norsk Jernbaneklubb.